Intervenție dificilă a ISU Cluj la un incendiu: Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită

Un incendiu a izbucnit, duminică noapte, la o casă din localitatea Muntele Săcelului, județul Cluj. În urma incendiului, un bărbat de 80 de ani a murit şi o femeie de aceeaşi vârstă a fost transportată la spital, transmite ISU Cluj.

Pompierii din cadrul Gărzii Băişoara şi al Detaşamentului Turda au intervenit în cursul nopţii trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit din localitatea Muntele Săcelului. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, un echipaj SMURD şi unul SAJ, unde au găsit casa de locuit, cu o suprafaţă de aproximativ 80 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări. Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, imobilizat la pat, nu a putut să se evacueze şi a fost surprins de flăcări înăuntrul casei. O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a reuşit să se evacueze până la sosirea forţelor de intervenţie. Aceasta a fost consultată de către echipajele medicale şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-o informare trimisă, luni, de ISU Cluj, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, intervenţia pompierilor a fost una dificilă.

„Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, având în vedere temperaturile sub -10°C şi accesul dificil către locuinţa respectivă. A fost necesară realizarea unui dispozitiv de stingere din furtune pe o distanţă de aproximativ 200 m şi pe o pantă considerabilă”, transmite ISU Cluj.

Intervenţia autorităților a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite. Potrivit cercetărilor preliminare arată că incendiul a pornit de la coşul de fum izolat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *