Jaf la Lidl. Poliția nu a prins autorii, pentru că retailerul refuză să îi pună la dispoziție înregistrările video

Jaf într-un magazin Lidl din România. Două persoane au sustras produse dintr-un magazin al cunoscutului retailer din țara noastră, însă oamenii legii nu au reușit să le identifice deoarece nu le-au fost puse la dispoziție imagini de pe camerele de supraveghere.

Infracțiunea s-a petrecut într-un magazin al retailerului din Alba Iulia. Hoții care au furat produse în valoare de 1.000 de lei nu au putut fi identificați datorită faptului că magazinul Lidl nu le-au pus organelor de cercetare imagini din momentul furtului. La momentul furtului, la jumătatea anului 2022, a fost deschis un dosar penal pentru furt, însă cazul a fost închis pe 13 mai 2024 pentru lipse de probe. În acest sens, hoții s-au ales și nepedepsiți și cu produsele pe care le-au furat. Cele două persoane au furat produse care au un preț mai ridicat la raft, printre care se numără fisticul, conserve cu salate de ton, dar și ton alb în ulei de măsline.

La data de 24 iunie 2022, „în jurul orelor 10:13, două persoane necunoscute au sustras mai multe produse alimentare din magazinul LIDL de pe strada Lalelor, nr. 57, constând în 15 bucăți fistic cu sare, 5 buc. Rio Mare și 9 bucăți ton alb ulei măsline, cauzând un prejudiciu de 945,21 lei. Potrivit adresei emise de societatea Lidl Discount, nu a fost posibilă punerea la dispoziția organelor de cercetare penală a camerelor de supraveghere din magazin în vederea identificării autorilor faptei”, au notat magistrații din Alba Iulia, potrivit Alba 24.

O femeie și un bărbat au fost reținuți de polițiști după ce au fost prinși că au furat dintr-un magazin. Cei doi, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, au fost surprinși de camerele de supraveghere ale unității din retail, în timp ce furau mâncare și băutură.

Poliţişti din cadrul Secţiei 13 Poliţie au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unui magazin, cu punct de lucru în Sectorul 3, cu privire la faptul că din incinta magazinului ar fi fost sustrase mai multe produse. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de către o femeie şi un bărbat, în vârstă de 24 de ani, respectiv 26 de ani. Probatoriul administrat a relevat faptul că, în urma unei înţelegeri prealabile, cei doi s-ar fi deplasat în incinta magazinului, iar după ce ar fi forţat poarta de acces în magazin, ar fi pus mai multe produse alimentare şi alcoolice într-un cărucior de cumpărături. Ulterior, ar fi forţat poarta de trecere din zona unei case de marcat, închisă în acel moment şi ar fi părăsit magazinul fără a achita contravaloarea bunurilor”, arată comunicatul de presă al poliției

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *