Managerul spitalului Mavromati din Botoșani, adus la birou cu mascaţii. Percheziţii în dosarul angajărilor pe bani

Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean Botoșani, a fost adusă marți dimineață la spital de către procurorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) și jandarmi. De asemenea, procurorii au desfășurat percheziţii în dosarul angajărilor pe bani, pornit în luna decembrie a anului trecut.

„Au făcut o percheziţie domiciliară, încă nu ştiu nimic”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei în momentul în care a ajuns la spital, potrivit presei locale.

Anchetatorii au ajuns la spital încă de la ora 6.00. Un inspector şi un subinspector din cadrul DGA au sigilat biroul managerului, iar ulterior au mers la domiciliul său.

Dosarul angajărilor pe bani la Spitalul Judeţean a ajuns în atenţia publică pe 13 decembrie 2023, când poliţiştii au descins în zeci de locaţii din judeţ printre care s-au numărat sediul Spitalului Judeţean „Mavromati”, locuinţa şefei Consiliului Judeţean Botoşani, biroul acesteia, dar şi sediul PSD Botoşani.

Procurorii DNA au reţinut atunci peste 75 de infracţiuni în total, pentru  11 inculpaţi. A doua zi, 10 dintre cele 11 persoane duse la audieri au fost arestate. După contestaţii, însă, doar opt dintre cele zece persoane arestate iniţial de procurorii DNA au rămas în arest pentru 30 de zile.

Activitățile pentru care au fost reținuți cei în cauză sunt variate, dar cu același scop, de a aduna bani sau obiecte de valoare  în schimbul angajărilor, transferurilor din sectorul medical sau al personalului.

După 40 de zile de arest, cinci dintre inculpaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu. Între timp, încă trei angajaţi ai spitalului au fost plasaţi sub control judiciar pentru fapte similare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *