Noi denunțuri la DNA în dosarul lui Coldea. A prins curaj și un om de afaceri care avea un site de jocuri de noroc

Direcția Națională Anticorupție face noi verificări în dosarul foștilor șefi SRI. Până acum, trei bărbați au depus denunțuri, iar unii dintre ei acuză inclusiv că au fost amenințați de gruparea pe care Florian Coldea ar fi condus-o.

În contextul noilor denunțuri, e de așteptat ca procurorii să facă din nou audieri și nu este exclus ca generalul în rezervă să ajungă din nou fața anchetatorilor. Practic, DNA verifică acum fiecare acuzație îndreptată către Florian Coldea, pentru a stabili dacă acestea se confirmă.

În ultimul denunț depus la DNA este vorba despre acuzații făcute de un om de afaceri care deține un site de jocuri de noroc. El a declarat într-un interviu pentru Observator că a fost contactat de gruparea condusă de Coldea pentru a-i cumpăra afacerea. Bărbatul a refuzat, susținând că apropiații generalului plănuiau să folosească firma pentru a spăla bani și criptomonede. El a mai declarat că, în urma refuzului, ar fi fost amenințat, iar în mașina unui angajat au fost găsite urme de explozibil.

Acesta le-a spus procurorilor că ar fi fost amenințat de aceiași oameni, atunci când plănuia să facă publice înregistrări care i-ar fi incriminat.

Ancheta DNA în urma căruia generalii au fost puși sub control judiciar a început tot de la un denunț. Un om de afaceri a reclamat faptul că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro ca să îl scape de un dosar penal.

Aceste informații vor fi verificate de procurori în lunile următoare, iar în cazul în care anchetatorii strâng probe solide, atunci este posibil ca aceștia să formuleze noi acuzații împotriva generalilor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *