„Parandărătul” de 5% l-a dus direct în brațele procurorilor: Primar din Caraș Severin trimis în judecată de DNA

Primarul comunei Măureni, din județul Caraș-Severin, acuzat că a pretins 5% din valoarea unui contract semnat cu un antreprenor care urma să modernizeze un drum comunal calamitat, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Brian Filimon, la data faptei și în prezent primar al comunei Măureni, din județul Caraș-Severin. Acesta este acuzat de trafic de influență.

De asemenea, a fost trimis în judecată și Z.I., om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2019, în contextul derulării contractului de execuție de lucrări privind „Refacere și modernizare drum comunal calamitat DC 83A Șoșdea – lim. jud. Timiș, comuna Măureni”, primarul Brian Filimon ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrărilor, un procent de 5% (cca. 150.000 lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuții în procedura de recepție a lucrărilor și de efectuare a plăților, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepționa și de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a inculpatului Z.I..

În acest caz au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Brian Filimon.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *