Percheziții de amploare la o grupare uriașă: Se ocupau cu trafic de arme și de droguri

Zeci de percheziţii au loc marţi dimineaţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, la un grup ai cărui membri au sustras sau procurat ilegal arme de foc din Spania sau din alte ţări UE, le-au introdus în România şi le-au plasat în circuitul ilegal, inclusiv pentru braconaj cinegetic. De asemenea, vindeau şi droguri de risc şi de mare risc în judeţ, infomează News.ro.

La data de 12.09.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul  I.G.P.R.,  ai Serviciilor  Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din  IPJ Bistriţa-Năsăud , Cluj, Sălaj şi Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie efectuează 30 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat , nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, abuz în serviciu şi trafic de droguri de risc şi mare risc”, anunţă DIICOT.

Conform sursei citate, în perioada iunie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc, din Spania sau din alte ţări ale Uniunii Europene, le-au introdus pe teritoriul României şi plasat în circuitul ilegal, în scopul utilizării la acţiuni de braconaj cinegetic şi la alte activităţi ilegale. De asemenea, în aceeaşi perioadă, membrii grupului au comercializat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc.

Peste 20 de persoane urmează a fi duse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *