Peste 50% dintre români NU sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu – Sondaj AVANGARDE

Nu mai puțin de 58% din populația generală nu e de acord ca armata să redevină obligatorie, în timp ce 35% dintre români ar fi de acord cu această eventuală reintroducere în lege, arată un sondaj Sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24.

Dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, întrebați despre această ipoteză, 72% spun că nu sunt de acord, în timp ce 11% ar fi de acord să facă armata în măsura în care ea ar fi obligatorie.

Întrebați dacă sunt dispuși să facă cursuri de pregătire de război, 37% din populația generală e de acord, iar 57% nu. La aceeași întrebare, cei cu vârste între 18 și 35 de ani sunt de acord în proporție de 14%, în timp ce 77% sunt împotrivă.

De asemenea, 7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO în scenariul unui atac în regiune.

Întrebați dacă cred că România ar fi apărată de aliații din NATO dacă țara noastră ar fi atacată, 69% dintre români au răspuns că da, iar 20% au răspuns negativ.

Majoritatea românilor nu au încredere că Armata Română ar face față unui atac.

Întrebați dacă consideră că Armata României ar face față în eventualitatea în care țara noastră ar fi atacată, 71% dintre români au răspuns negativ, în timp ce 21% au dat un răspuns pozitiv.

Sondajul a fost realizat pe perioada adultă din România, pe 700 de subiecți, în perioada 5 – 7 februarie, prin metoda CATI (telefonic), iar marja de eroare este +/- 4%.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *