Scene incredibile în Iași: O adolescentă de 17 ani a bătut crunt o jandarmeriță și a băgat-o în spital

O adolescentă de 17 ani, din Iași, a bătut cu pumnii şi picioarele o jandarmeriţă, după ce convins-o să o ducă neîncătuşată până la autospeciala poliţiei. Tânăra este acum arestată pentru 30 de zile, iar victima a avut nevoie de aproape 2 săptămâni de îngrijiri la spital.

Un echipaj a fost chemat într-un cartier din Iaşi, pe 10 octombrie, din cauza tinerilor agitaţi care perturbau liniştea. O adolescentă i-a adresat jigniri şi insulte unei femei care făcea parte din echipaj şi a fost condusă de aceasta la autospecială, fără a fi încătuşată, pe motiv că este însărcinată, scrie BZI. Când jandarmeriţa a vrut să intre în dubă, adolescenta s-a năpustit asupra ei și a lovit-o cu putere cu pumnul şi picioarele în cap. Femeia a avut nevoie de aproape 2 săptămâni de îngrijire la spital.

„În timp ce se afla în zona Cicoarei din municipiul Iaşi, respectiv în intersecţia străzilor Prof. Narcis Măcinoi şi Sofia Nădejde, o minoră în vârstă de 17 ani ar fi lovit-o în zona feţei şi a pieptului pe persoana vătămată de gen feminin, subofiţer de jandarmerie în cadrul I.J.J Iaşi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cercetările au fost continuate de procurorul de caz, reţinându-se în esenţă, până la acest moment procesual, următoarele: La data de 10.10.2023, un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J Iaşi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pe strada Prof. Narcis Măcinoi din mun. Iaşi, întrucât mai multe persoane manifestau o stare de agitaţie, tulburând ordinea şi liniştea publică. În această împrejurare, inculpata minoră ar fi iniţiat un dialog cu organele de ordine, solicitând în glumă să fie dusă acasă de organele de jandarmerie. Faţă de refuzul celor din urmă, întrucât nu exista o stare de pericol care să justifice acest demers, inculpata minoră ar fi început să adreseze insulte şi cuvinte jignitoare respectivului echipaj, moment în care aceştia au iniţiat procedura legitimării. Întrucât inculpata minoră a continuat să manifeste o stare de agitaţie şi un limbaj insultător la adresa organelor de ordine, jandarmii au condus-o la autospeciala tip dubă fără a o încătuşa, întrucât minora a susţinut că era însărcinată. În momentul introducerii în autospecială şi în timp ce persoana vătămată jandarm a încercat să intre la rândul său în autovehicul, inculpata minoră i-ar fi aplicat o lovitură cu pumnul şi alta de picior în zona feţei, cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale. În baza referatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, la data de 14.10.2023, Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatei minore, pentru o durată de 30 de zile”, conform IPJ Iaşi.

Astfel, tânăra va petrece următoarele 30 de zile în arestul poliţiei pentru ultraj şi alte violenţe.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *