Trecerea de la patru roţi la două roţi se va face mult mai uşor: Motocicletele care vor putea fi conduse cu permisul de categoria B

Senatul a adoptat, în urma reexaminării solicitate de președintele Klaus Iohannis, o lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil și în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Condițiile pentru trecerea de la patru roţi la două roţi sunt simple, astfel că șoferii trebuie să aibă 24 de ani împliniți, iar si permisul eliberat pentru categoria B să fie obtinut cu cel putin trei ani în urmă. De asemenea, este obligatoriu ca aceștia să facă dovada absolvirii a 15 ore la o şcoală de profil pentru a putea conduce motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg.

Ca număr de ore sunt suficiente. Ideea este ca oamenii care vin sa facă aceste 15 ore să înveţe foarte bine, pentru că traficul este aşa cum este şi trebuie să rămânem în siguranţă, nu numai să fluidizăm traficul şi să creştem numărul de accidente”, a declarat Diana Păunescu, instructor moto, notează observatornews.ro.

În acest moment, persoanele care au permisul pentru categoria B pot conduce motociclete şi scutere cu o capacitate cilindrică de 50 de cm cubi. Cu toate acestea, trecerea la un motor mai puternic poate fi un pas periculos.

125 de cm cubi înseamnă foarte mult, mai ales când nu eşti un motociclist adevărat. Când te urci fără să fii condus niciodată pe două roţi sau având doar acea hârtie, care este uşor de luat, superficial, trecând peste programul de pregătire, eu cred că este periculos”, a transmis Titi Aur, expert conducere defensivă, pentru sursa menționată.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *