Un procuror din Iași a violat ani la rând o minoră: A avut relații intime în mașină și a amenințat-o cu moartea dacă va spune ceva

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a fost trimis în judecată pentru viol. Este acuzat că, în anii 2015 – 2017, a violat în repetate rânduri o victimă minoră și o amenința cu moartea, dacă va vorbi.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din probatoriu a reieșit că procurorul, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, a constrâns persoana vătămată prin violență fizică, constând în ținerea, imobilizarea și dezbrăcarea forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din orașul Iași, scrie Mediafax.

„De asemenea, prin amenințare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraș. Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”, se arată în comunicat.

Rechizitoriul arată că procurorul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei și știa că persoana vătămată avea vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani.

Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Bacău.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *