Voineag: „DNA a jucat un rol cheie în amplul proces de combatere a corupţiei, ceea ce a condus la ridicarea MCV”

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, a afirmat că Direcţia a jucat un rol cheie în „amplul proces de combatere a corupţiei” şi de reformare a sistemului de justiţie, ceea ce a condus la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marius Voineag a participat luni la o întâlnire de lucru iniţiată de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jurova. În cadrul întâlnirii, arată sursa citată, cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul european privind statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, comisarul european punând accent pe importanţa continuării parcursului României pe calea modernizării sistemului de justiţie.

La rândul său, procurorul-şef al DNA a prezentat, punctual, activitatea recentă a DNA, punând accent pe schimbările de abordare a activităţii Direcţiei aşa cum au fost ele asumate prin proiectul de management, pe noua reorganizare în curs de operaţionalizare, după adoptarea noului Regulament de Ordine Interioară, şi mai ales pe importanţa dezvoltării capacităţilor de investigare a faptelor de mare corupţie, precum şi pe importanţa recuperării efective a produselor infracţionale, cu un efect profund descurajator în săvârşirea faptelor de corupţie, se precizează în comunicat.

Direcţia Naţională Anticorupţie a jucat un rol cheie în amplul proces de combatere a corupţiei şi de reformare a sistemului de justiţie, ceea ce a condus, după aproape 15 ani, la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Mecanism introdus odată cu aderarea României la UE în 2007. Este un pas extrem de important pe calea consolidării statului de drept şi o confirmare a eforturilor susţinute pe care întreg sistemul judiciar le-a depus, reafirmând totodată importanţa combaterii corupţiei la nivel înalt, o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăţi”, a declarat Marius Voineag, citat în comunicat. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *