Voineag (DNA) salută decizia definitivă a autorităţilor italiene de extrădare a lui Arsene

DNA salută sâmbătă decizia definitivă a autorităţilor italiene de extrădare în România a fostului şef al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, arătând că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii şi de respectare a sentinţelor judecătoreşti. Şeful DNA, Marius Voineag afirmă că prin această decizie se „creează premisele recâştigării încrederii cetăţenilor într-un sistem judiciar funcţional şi imparţial”.

În contextul deciziei definitive a autorităţilor italiene de extrădare în România a fostului şef al Consiliului Judeţean Neamţ, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanţele naţionale, Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii şi de respectare a sentinţelor judecătoreşti”, a transmis DNA într-un mesaj.

Potrivit DNA, „încrederea cetăţenilor în actul de justiţie depinde de capacitatea instituţiilor de a demonstra, fără urmă de dubiu, faptul că nimeni nu este mai presus de lege”.

Decizia de astăzi a Curţii de Casaţie din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a investiga şi proba faptele de corupţie, munca judecătorilor de a analiza şi de a decide cu privire la aceste probe, precum şi determinarea Ministerului Justiţiei pentru aducerea în ţară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâştigării încrederii cetăţenilor într-un sistem judiciar funcţional şi imparţial.”, a declarat procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *