SUCEAVA: A reușit prin metoda „accidentul” să înșele oameni cu mii de euro. Bărbatul e în închisoare de peste 20 de ani!

Un bărbat condamnat pentru omor şi alte fapte cu violenţă, aflat în penitenciar de 23 de ani, a reuşit să înşele cu mii de euro, zeci de mii de lei şi bijuterii mai multe persoane, folosind metoda „Accidentul”.

Bărbatul îşi suna victimele din penitenciar, la ore târzii, susţinând că rude alea acestora au avut un accident şi au nevoie de bani pentru spitalizare. O tânără de 20 de ani, aflată în libertate, se deplasa la locuinţele victimelor pentru a ridica banii şi bunurile. În celula deţinutului poliţiştii au găsit un telefon mobil şi mai multe cartele SIM de telefonie mobilă. Complicea acestuia a fost arestată preventiv.

Principalul suspect în acest caz este un bărbat de 45 ani, din municipiul Piatra Neamţ, care şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă în penitenciar. El este încarcerat din data de 13 ianuarie 2000, având de executat o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi înşelăciune.

În cursul acestei luni, având drept complice o tânără de 20 de ani, aflată în stare de libertate, deţinutul a reuşit să înşele mai multe persoane, în special vârstnici, folosind metoda „Accidentul”.

Bărbatul îşi suna victimele din închisoare, la ore târzii, susţinând că rude ale acestora au suferit un accident şi au nevoie de bani pentru a primi îngrijiri medicale, iar tânăra se deplasa la locuinţele celor înşelaţi, de unde ridica banii. Astfel, în noaptea de 6 spre 7 octombrie 2023, cei doi au reuşit să înşele o femeie din comuna Ipoteşti, care a dat 6.470 de euro, 46.400 lei, un lănţişor şi o pereche de cercei din aur.

În baza probatoriului administrat în cauză, a rezultat că în noaptea de 06/07.10.2023, în intervalul orar 22:40 – 02:40, în baza unei înţelegeri prealabile cu un bărbat încarcerat într-o unitate de penitenciar, cunoscând intenţiile infracţionale ale acestuia, precum şi activitatea infracţională desfăşurată, o femeie de 20 de ani, din mun. Suceava, s-a deplasat cu autoturismul la locuinţa persoanei vătămate de unde a ridicat de la aceasta, suma de 5000 de euro, 1.200 de lei şi 2 ceasuri. Ulterior, s-a deplasat pe raza municipiului Suceava, la o locaţie stabilită, de unde a ridicat de 3 ori, la diferite intervale de timp, sume de bani şi alte bunuri, respectiv suma de 6200 de lei, un lănţişor şi o pereche de cercei din aur, suma de 33.000 de lei şi 700 de euro şi suma de 6.000 de lei 770 de euro, creând un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei. Femeia de 20 de ani şi bărbatul încarcerat în penitenciar au convins partea vătămată să remită sumele de bani şi bunurile, susţinând că fiica acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier şi este nevoie de bani pentru tratamente medicale şi alte proceduri specifice”; transmjite, luni, Poliţia judeţeană Suceava, potrivit news.ro.

Cei doi au folosit aceeaşi metodă de operare şi cu alte victime. Câteva zile mai târziu, în seara de 12 spre 13 octombrie, în intervalul orar 01:00 – 02:30, femeia de 20 ani a ajuns cu un taxi la Ipoteşti, la locuinţa unei persoane vătămate înşelate tot prin metoda „Accidentul”, de unde a ridicat prin acelaşi mecanism infracţional suma de 5.800 de lei.

De asemenea, în 18 octombrie, în intervalul orar 01:00 – 03:30, tânăra a ridicat de la o altă victimă, din comuna Dumbrăveni, sumele de 4.000 de lei şi 100 de euro, iar în 24 octombrie femeia s-a deplasat pe raza comunei Vadu Moldovei, judeţul Suceava, la adresa locuinţei unei persoane vătămate din localitate de unde a ridicat suma de 8.600 de lei.

Poliţiştii au obţinut mandat de percheziţie în penitenciar, iar în camera de detenţie unde este cazat suspectul împreună cu alţi 4 deţinuţi anchetatorii au găsit un telefon mobil şi mai multe cartele SIM.

Femeia de 20 de ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, ea fiind suspectată de comiterea a patru infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *