Urmăriri cu focuri de armă în Suceava: Tânăr de 20 de ani a condus băut și fără permis

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna suceveană Berchișești, a furat un autoturism și a fost urmărit și prins de polițiști abia după ce au tras focuri de armă. Cercetările au arătat că nu avea permis și consumase alcool, transmite Agerpres. Autoutilitară ar fi fost furată dintr-o curte în timpul nopții.

„În această dimineaţă, în jurul orei 08,00, un bărbat din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopţii din curtea locuinţei. La nivelul întregului judeţ au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului şi autorului. Altfel, poliţiştii au stabilit că maşina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită şi identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care ocazional desfăşura activităţi lucrative în curtea proprietarului vehiculului”, spune Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Mașina a fost găsită pe DN 17A, la Sucevița, iar polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de armă ca să îl prindă pe șofer.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă vehiculul şi-a continuat deplasarea în viteză, procedându-se la urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase. După ce s-a ieşit din localitate, s-au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat. În aceste condiţii, întrucât la cca. 8 km distanţă urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul şi complexul turistic Palma, poliţiştii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reuşind oprirea şi imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate şi a barei spate”, au adăugat reprezentanții IPJ Suceava.

Tânărul nu a fost rănit în eveniment. Aparatul etilotest a relevat în cazul său o alcoolemie de 0,6 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că a fost dus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.

Autoritățile au constatat că tânărul nu avea nici permis. A fost deschis un dosar penal.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *