Rusia perturbă GPS-ul navelor din apele teritoriale românești. Șeful Armatei Române, gen. Petrescu: „Să ne pregătim pentru o confruntare pe termen lung!” – VIDEO

Șeful Statului Major al armatei române a declarat miercuri, 27 septembrie, că Rusia perturbă în mod „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale românești, motiv pentru care riscul de coliziuni este mare. De asemenea, el a afirmat că România și NATO ar trebui să se pregătească de o luptă pe termen lung cu regimul Federației Ruse.

Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”, a declarat Daniel Petrescu în cadrul unei intervenții, susținută în limba engleză, la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București.

Această confruntare o resimțim foarte bine în special în Flancul Estic al NATO și mai ales în regiunea de unde provin, Marea Neagră. Războiul Federației Ruse în Ucraina a destabilizat în mod fundamental regiunea Mării Negre, și a provocat sentimente de insecuritate în rândul țărilor riverane, cu repercursiuni asupra mediului de securitate”, a spus șeful Statului Major al armatei române, în cadrul unei intervenții live de la Washington, relatează digi24.ro.

Marea Neagră a devenit o zonă de operații militare a Rusiei, a precizat Șeful armatei române. Această zonă a devenit o scenă a acțiunilor militare a Rusiei, cu incidente maritime și acțiuni ce limitează libera circulație a navelor.

Chiar aseară (noaptea de miercuri spre joi, n.r.), alarmele antiaeriene au sunat în orașele ucrainene, aproape de granița cu România, anunțând atacuri iminente. Dar astfel de lucruri nu se întâmpla doar în Ucraina: mesaje de alertă, care avertizează asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian, sunt frecvent transmise cetățenilor români care locuiesc în Deltă, aproape de porturile ucrainene aflate constant sub atacul rușilor”, a mai declarat Petrescu.

Totodată, șeful armatei române a subliniat că atacurile din zona Mării Negre au devenit „noua normalitate”, războiul din Ucraina continuând să genereze „instabilitate regională și riscuri asupra securității României și regiunii”.

Există un risc constant, asociat probabilității tot mai mari de producere a unor incidente la granița NATO, provocate de posibilitatea ca anumite drone sau rachete să dea rateuri. Infrastructura României sau navele comerciale din apele teritoriale (ale României) ar putea fi lovite din greșeală”, a precizat Daniel Petrescu, conform sursei citate.

Minele marine din Marea Neagră, aflate în derivă, reprezintă un alt pericol pe care șeful armatei române l-a subliniat.

Spread the love

One thought on “Rusia perturbă GPS-ul navelor din apele teritoriale românești. Șeful Armatei Române, gen. Petrescu: „Să ne pregătim pentru o confruntare pe termen lung!” – VIDEO

  1. GEN FACUTI ,,LA RAP Cp-niei ,, acum se vad rezultatele ,ptr ca nu au exp decit ,,,prin programul P,C,R,,linsul sau calcatul pantalonilor la sefi DACA AVETI ONOARE DEMISIA .SI CEI UMFLATI IN GRADE DUPA TRECEREA IN REZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *